فاطمه دانشور |
فاطمه دانشور
کارآفرین موفق عرصه معدن
ورشکسته ای که میلیاردر شد
ادامه مطلب |
نویسنده: atila ׀ تاریخ: پنج شنبه 30 خرداد 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
طرح مفهومی مبتنی بر NFC هیوندای، |
طرح مفهومی مبتنی بر NFC هیوندای،
گوشی هوشمند را جایگزین سوئیچ خودررو شما می کند
هیوندای در زمینه استفاده از فناوری بیسیم در خودرو از تویوتا عقب نمانده و تصمیم گرفته تا سال ۲۰۱۵ مشتریان خود را از شر کلیدهای فلزی راحت کند. سیستم مبتنی بر NFC که این کمپانی در حال کار بر روی آن است می تواند قابلیت های ویژه ای را به خودروهای این کمپانی اضافه نماید.
شاید تویوتا اولین سازنده خودرو باشد که قابلیت شارژ بیسیم Qi را به اتومبیل های خود اضافه کرده باشد، ولی برنامه های آغشته به NFC هیوندای برای چند سال آینده بلندپروازانه تر هستند.
این کمپانی با طرح مفهومی جدید قابلیت اتصال، که طبق برنامه در سال ۲۰۱۵ به مرحله تولید خواهد رسید، می خواهد کاری کند کارستان! هدف آن است که رانندگان از شر کلیدهای فلزی که سالهای سال با خود حمل می کردند راحت شوند و برای کنترل اتومبیل خود از یک گوشی هوشمند مجهز به NFC استفاده کنند. هیوندای در ابتدای هفته جاری این فناوری را بر روی خودروی مدل i30 نسل جدید خود آزمایش کرد. البته این کمپانی هنوز جزئیات مربوط به هزینه استفاده از این فناوری و این که چه مدل هایی به آن مجهز خواهند شد را منتشر نکرده است.
این تکنولوژی بی سیم هیوندای بی شباهت به نمونه کنونی اش که امکان باز و بسته کردن قفل درهای خودرو از طریق گوشی هوشمند را می دهد، نیست، ولی بسیار پیشرفته تر از آن عمل می کند. از طریق NFC این امکان وجود دارد که هر وسیله نقلیه ای بر اساس تلفن هوشمند صاحب خودرو پروفایل ویژه وی را داشته باشد. بنابراین این فناوری حداقل در تئوری می تواند قبل از آن که کمربندتان را ببندید، موقعیت آینه ها، وضعیت صندلی و حجم صدای سیستم پخش مطلوب شما را تنظیم کند. تصور کنید که شما بصورت مشترک با همسر یا خواهر و برادر خود از یک خودرو استفاده می کنید، به این ترتیب هر کدام از افراد پروفایل خود را دارند و زمانی که وارد خودرو می شوند پروفایل مربوط به آنها بر روی اتومبیل اجرا می شود.
فناوری هیوندای درست مثل Qi تویوتا از یک صفحه القایی داخلی برای شارژ بهره می برد که می تواند در حین حرکت انرژی مورد نیاز دستگاه های مورد نظر شما در اتومبیل را فراهم کند. همچنین یک صفحه لمسی در این خودروها تعبیه شده که لیست مخاطبین، مجموعه موزیک و سایر اطلاعات شخصی را نمایش می دهد.
|
نویسنده: atila ׀ تاریخ: شنبه 7 بهمن 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
در کانادا از بلوتوث برای کنترل ترافیک و محاسبه تعداد خودروهای جاده استفاده میشود |
در کانادا از بلوتوث برای کنترل ترافیک و محاسبه تعداد خودروهای جاده استفاده میشود
در شهر کلگری از استان آلبرتا کانادا از فناوری بلوتوث برای مانیتور کردن شرایط ترافیک و اطلاع رسانی زنده به راننده در رابطه با حجم ترافیک استفاده می شود. در این فناوری کد شناسایی خاصی که در تمام ابزارهای مجهز به بلوتوث مانند تلفن هوشمند، تبلت، هدنز فری و غیره وجود دارد، تشخیص داده شده و براساس آن اطلاعات مربوط به ترافیک گردآوری می شوند.
در بزرگراه ها و معابر اصلی، استیشن هایی تعبیه شده اند که براساس تلفن هوشمند و دیگر ابزارهای مجهز به بلوتوث، تعداد خودروهای موجود در بزرگراه محاسبه می شوند. سپس این اطلاعات به مرکز تجزیه و تحلیل ترافیک ارسال شده و براساس اطلاعات جمع آوری شده، برروی تابلوهای جاده ای میزان ترافیک و مدت زمان تاخیر برای رسیدن به مقصد نمایش داده می شوند و در صورت نیاز مسیرهای کم ترافیک جایگزین پیشنهاد داده می شوند.
این سیستم در سال 2010 به صورت آزمایشی در شهر کلگری راه اندازی شد و پس از تکمیل مراحل اطمینال بخشی، حالا این سیستم نهایی شده و مورد استفاده قرار گرفته است. در نسخه نهایی این سیستم که در حال حاضر نیز فعال است، ابزارهای بلوتوث مردم پیاده رو، جدا شده و آنها به عنوان خودرو تشخیص داده نمی شوند.
|
نویسنده: atila ׀ تاریخ: شنبه 7 بهمن 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
شروع به کار طولانی ترین خط قطار سریع السیر دنیا در چین |
شروع به کار طولانی ترین خط قطار سریع السیر دنیا در چین
این بار در چین، قطارهای سریع السیر یک مرحله برجسته دیگر را پشت سر می گذارند. خط سریع السیر پکن-گوانگجو با طول 2300 کیلومتر، با افتتاح خود بدل به بلندترین مسیر قطار پر سرعت دنیا و باعث کاهش زمان سفر بین این دو شهر سرمایه داری و تولیدی از 22 به 8 ساعت، و صرفه جویی زیادی برای مسافران می شود.
این قطار که با میانگین سرعت 300 کیلومتر در ساعت حرکت می کند، در 4 ایستگاه بین راهی هم توقف دارد و افتتاح آن، شبکه خطوط ریلی پر سرعت این کشور را گسترش می دهد. شبکه ای که از سال 2007 شروع به کار کرد و در حال حاضر 9300 کیلومتر طول خطوط ریل گذاری شده آن است. طرح توسعه آن شامل رسیدن به پوشش 50 هزار کیلومتری تا سال 2020 است.
البته این پیشرفت ها بدون نگرانی نیز حاصل نشده. از سال 2008، امنیت مسافران در قطارهای پر سرعت جزو دغدغه های اصلی بود و در سال 2011 نیز حادثه قطار جان 40 نفر را گرفت.
زمان بندی حرکت قطارهای سریع السیر با جشن سال نوی چینی هماهنگ است که تا یک ماه دیگر از راه می رسد و صدها میلیون نفر از مردم چین به خانه های اجدادی خودشان می روند، چیزی که از آن به « بزرگترین مهاجرت سالانه دنیا » یاد می شود و قطار های سریع السیر نقش پر رنگی در آن خواهند داشت.
|
نویسنده: atila ׀ تاریخ: شنبه 7 بهمن 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
پوست الکترونیک مصنوعی خود ترمیم |
پوست الکترونیک مصنوعی خود ترمیم
تصورش را بکنید که بخواهید با ابزارهای دیجیتال یک پوست مصنوعی بسازید. پوستی که از فناوری های ساخت بشر مانند پلاستیک و سنسورهای مختلف تشکیل شده اما خصوصیاتی مشابه با پوست انسان داشته باشد.
پروژه پوست الکترونیک مصنوعی، سال ها است که در دانشگاه استنفورد در حال توسعه و تحقیق است. حدود دو سال پیش این پوست می توانست فشار جزیی (در حد نشستن یک مگس) را حس کند. در ماه های بعدی ویرایش جدیدتری از این پوست عرضه شد که می توانست با سنسورهایش بعضی انواع مولکول دی-ان-ای را تشخیص دهد. سال گذشته هم خانم دکتر ژنان بائو (سرپرست پروژه) نوع خاصی از سلول های خورشیدی انعطاف پذیر را ابداع کرد که می توانند انرژی پوست مصنوعی را تامین کنند.
اما جدیدترین مدل این پوست مصنوعی یک قابلیت استشنایی دارد: خودبهخود ترمیم می شود. پیش از این هم پلیمرهایی عرضه شده بودند که می توانستند در صورت آسیب دیدن، خود را ترمیم کنند، اما این پوست جدید با همه آن پلیمرها یک فرق اساسی دارد: پلیمرهای خودترمیم قبلی، برای فعال شدن پروسه ترمیم نیاز داشتند در معرض محرکی مانند حرارت یا نور ماورا بنفش قرار بگیرند. اما پوستی که خانم دکتر بائو ساخته است نیازی به این چیزها ندارد و تنها با چفت کردن دو سطح بریده شده در کنار هم برای مدت 30 دقیقه عمل ترمیم صورت می گیرد.
با توجه به اینکه در روش جدید محققان استنفوردی نیازی به فعال کننده نیست، التیام زخم بدون تغییرات مکانیکی یا شیمیایی صورت می پذیرد. بنابراین این پوست می تواند بارها از همان محل جوش بخورد. در حالی که پلیمرهای خودترمیم قبلی حین جوش خوردن دچار تغییر می شدند و نمی توانستند دوباره از همان محل ترمیم شوند. پوست جدید توانسته است تا ۵۰ بار از یک محل بریده شده و دوباره ترمیم شود. و بعد از هر ۵۰ بار، خصوصیات فیزیکی و رسانایی الکتریکی خود را هم حفظ کند.
اگر این قابلیت فوق العاده التیام زخم ها به تنهایی برای تان هیجان انگیز نیست، باید بگوییم که پوست جدید سنسورهایی برای حس فشار و خم شدگی دارد. یعنی می تواند لمس دست را حس کند یا اگر مثلا در پوست یک مفصل مصنوعی به کار برود، می تواند اطلاعاتی در زمینه میزان و زاویه خمش مفصل را ثبت کرده و نمایش دهد.
به نظر می رسد آرزوی داشتن گجت ها و اندام های مصنوعی که خودبهخود تعمیر و ترمیم شوند، چندان دور از دسترس نیست و ممکن است در سال های آینده شاهد ارائه چنین ابزارهایی باشیم.
|
نویسنده: atila ׀ تاریخ: شنبه 4 بهمن 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
صفحه قبل 1 2 4 5 ... 10 صفحه بعد
|
CopyRight| 2009 , adalet.LoxBlog.Com , All Rights Reserved Powered By
LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.COM
|